Miten tehostaa orgaanista mainontaa kotisivujen analytiikan avulla?

Edellisessä kirjoituksessa (linkki) käytiin Squarespace analytiikan perusteita ja termien merkityksiä läpi.

Tässä taas pureudutaan sivuston kävijöiden seurantaan ja sen tiedon hyödyntämiseen.

Traffic osioon pääset valikon kautta.

Vasemmalta Analytics ja sen alta Traffic.

Traffic:ta voit tarkastella mistä ja monta vierailijaa sivustollesi on saapunut.

Pystyt tarkastelemaan historiaa vaikka päivän tarkkuudella tai ottamaan mm. koko vuoden otannan.

Tästä linkistä pääset lukemaan myös Squarespacen omat ohjeet.

J

os teet sosiaaliseen mediaan julkaisuja niin tämä osio on hyvä kaveri seurantaan. Voit ottaa näkyville päiväkohtaiset tiedot tunnin tarkkuudella.

Ohessa olevassa kuvassa on yhden päivän otanta - kuvasta näkyy esimerkiksi selkeästi se, että aamulla on tehty julkaisu Linkediniin jossa on ollut linkki suoraan kotisivuille. Voit katsoa tunnin tarkkuudella vierailijoiden määrää ja mistä he ovat saapuneet. Alla näet tulo vaihtoehtoina Direct ja Social. Direct tarkoittaa pääosin, että vierailija on kirjoittanut selaimeensa osoitteesi ja tullut suoraan sivulle.

Squarespace merkkaa kuitenkin Direct lähteeksi myös uuteen välilehteen avautuvan sivun, eli jos sinulla on sosiaalisen median julkaisussa linkki, joka avaa uuden välilehden, tällöin merkintä näkyy Direct luokituksen alla.

Siksi ohessa olevan kuvan esimerkissä Directin alla näkyy paljon vierailijoita, tiedämme kuitenkin, että vierailijat tulevat Linkedin julkaisun klikkauksesta tässä tapauksessa. Pidä seurantaa milloin julkaiset esimerkiksi Linkedin alustalle ja vertaa analytiikkaa keskenään, niin näet Directin alla yhteneväisyyden näiden välillä.

Lisätietoja Squarespacen omasta ohjeistuksesta täältä.

Seuraa ja kerää dataa orgaanisen mainonnan tuloksista, vertaile ja kokeile eri tapoja!

Seuraa ja kerää dataa orgaanisen mainonnan tuloksista, vertaile ja kokeile eri tapoja!

Julkaisu Linkedin alustalle 19.9

Tässä yksi julkaisu, joka oli lyhyt kirjoitus, mutta sisälsi konkretian kuvan, poiki 594 vierailijaa sivustolla. Mitä tästä voisimme päätellä? Että orgaaninen social selling / markkinointi kannattaa.

Suoraa kauppaa siitä ei välttämättä aina synny, mutta tietoisuus palveluistasi lisääntyy. .

Tämän kyseisen postauksen jälkeen sain itse lukuisia yhteydenottoja ja kauppaakin tuli - postaus koski vain kotisivujen yhteydenottolomakkeen visuaalisuutta konkreettisen esimerkin kanssa.

Vasemmalla Y-akselissa (pystysuoraan) näkyy kävijöiden määrä ja X-akselissa (vaakaan) näkyy päivät. Näkymä on otettu Custom valinnalla 19-21.9 otanta.

Vierailu piikit

Jos sivutollesi tulee huomattavan paljon enemmän vierailijoita, näkyy se kaaviossa välkkyvinä pisteinä.

Voit esimerkiksi nähdä Facebookin liikenteestä piikin postauksen jälkeen tai laskun, jos lopetat jonkin tavallisen markkinointikanavasi käytön. Lisätietoja täältä.

Kiinnitä huomioita siihen mistä vierailu piikkejä tulee, jos käyrä on nouseva niin olet onnistunut herättämään huomion.

Vertaa kävijämäärää siihen, kuinka paljon saa yhteydenottoja ja positiivista palautetta sekä myyntiä.

Jos saat pidemmältä ajalta toistuvasti joltain kanavalta paljon vierailuja, mutta et yhtään yhteydenottoa tai muutakaan viitettä kiinnostuksesta niin luultavasti kohdeyleisösi on väärä. Tällöin täytyy pohtia uudelleen mistä ja miten tavoitat oikeat asiakkaat.

Kun teet säännöllisesti postauksia ja seuraat analytiikan avulla, mikä sosiaalisen median kanava on parhain - niin panosta siihen ja ajan mittaan se alkaa tuottamaan tulosta.

Myöskin, jos tulokset näyttävät, että haluamaltasi kanavalta ei tule tarpeeksi vierailijoita - silloin täytyy pohtia somen strategiaa uudelleen ja testailla sekä pohtia mikä toimisi paremmin. Kokonaisuus ratkaisee, pidä huoli, että visuaalisuus ja sisältö on laadukasta sekä nappaa katsojan huomion ja pitää sen otteesaan sekä saa kiinnostumaan.

Tee useampi julkaisu ja seuraa dataa pidemmältä ajalta. Pelkkä viikon tai kahden jakso ei kerro vielä mitään.

 

Referral osioon kirjautuu verkkosivustot ja blogit, jotka linkittävät sivuillesi ja muut jotka eivät sovi muiden kanavien alle.

Voimme esimerkiksi seurata mistä osoitteista Referral osion kautta kirjatut vierailut ovat tulleet. Jos käytät vaikka Google Ads kampanjaa, voit myös täältä nähdä miltä sivuilta vierailijat tulevat - eli mitkä aihealueet toimivat mainostukselle parhaiten. Tuo ylhäällä näkyvä prosentti eli tuossa oleva 51 (0,54%) kertoo mikä on kokonaisuudessaan Referralin kautta tulleiden vierailijoiden määrä verraten kaikkiin sivustolla kävijöihin. Luku vaihtelee otannan mukaan tietysti. Tämän esimerkin myötä voisi todeta, että Referralin kautta tulevat vierailut eivät ole kovin merkittävä osa TAI mainoskampanja ei ole ehkä toiminut kovin hyvin jos vierailijoita ei tule tarpeeksi, mutta sitä voi analysoida tarkemmin ja tehokkaammin mainoskampanjaan kuuluvilla työkaluilla esim. Googlen puolesta. Tämä luku ei suoranaisesti kerro mainoskampanjan tehokkuudesta, jos sellainen on ollut.

Kiinnitä näihin prosenttilukuihin kuitenkin kuukausi tasolla huomioita, sillä siitä näet myös hyvin mistä tulee eniten vierailijoita, voit panostaa siihen kanavaan / tapaan.

Kun vierailija siirtyy sivuille kolmannen osapuolen sivuilta olevan linkin kautta, niin kyseisen kolmannen osapuolen pitäisi näkyä liikenteen lähteenä Referral osiossa. Esim. yllä olevassa kuvassa www.vilkkaatvirrat.com . Jos kolmannen osapuolen sivustolla ja sinun sivustollasi on erilaiset SSL-asetukset, käyntiä ei välttämättä tallenneta oikealla tavalla.

Esim. jos valitset sivustollesi Suojaamaton SSL-asetuksen, suojattujen sivustojen Referral liikenne näkyy suorassa kanavassa (siellä Direct:ssä). Vastaavasti, jos sivustosi on suojattu ja käyttää HTTPS-URL-osoitteita, varmista, että kolmannen osapuolen sivustot linkittävät sivustosi HTTPS-versioon.

Jos he käyttävät HTTP-linkkejä, näiden sivustojen liikenne näkyy myös suorassa kanavassa, eli siellä Directissä jolloin emme voi jäljittää tuleeko klikkaus mistä lähteestä. Esimerkiksi jos asiakkaasi käyttää sivuillaan suosittelijoita ja on linkannut sinun palvelut siihen, niin ilman HTTPS muotoa et näe tuleeko klikkaus sieltä sivuillesi.

 

Analytiikan avulla voit seurata siis tarkasti mitä sivuillasi tapahtuu ja mistä vierailijat tulevat.

Testaa ja suorita parhaiten havaittua metodia sekä käytä kanavia, jotka toimivat sinun kohderyhmällesi.

Kun vierailu määrät nousevat:

  • Kiinnitä huomiota mistä vierailijat tulevat

  • Miksi? Postaus somessa, mainos, sähköpostin kautta jne. Mikä viesti houkutteli vierailijat käymään?

  • Vertaa kyselyiden määrää sen jälkeen, jos yhteydenotot nousevat - teet jotain oikein!

Kun vierailija määrät laskevat:

  • Kiinnitä huomioita mikä on muuttunut verraten menneeseen dataan? Lopetitko mainostamisen? Tai oletko vähemmän aktiivinen somessa jne.

  • Panosta kanavaan jolta haluat saada lisää seuraajia ja vierailijoita sivustollesi ja sitä kautta lisää asiakkaita.

Jos kaipaat sosiaalin median startegian rakentamiseen apua, suosittelen katsomaan Villilähteen sivut ja ottamaan yhteyttä Johannaan.

Linkki: https://www.villilahde.com/

Visuaalisen materiaalin puolesta autan sinua mielelläni!

Seuraava
Seuraava

Squarespace analytiikka