Miksi
panostaa
visuaalisuuteen?
Miksi visuaalisuus on ratkaiseva tekijä?
Ihmisen on helpompi mieltää asioita visuaalisesti. Niinkin paljon, että ihminen sisäistää visuaalisia asioita 60 000 kertaa nopeammin kuin tekstiä.
Visuaalisuudella luodaan silmän räpäyksessä mielikuvia. Millaisen kuvan haluat yrityksesi antavan?
Verkkosivut ratkaisevat myös. Se on myyjäsi verkossa.
Laadukkaan visuaalisuuden tehtävä on tukea yrityksen ammattitaitoa ja tuoda esille osaamista. Herättää mielenkiinto. Hyvin toteutettu visuaalisuus myös kasvattaa uusien asiakkaiden lähestymistä merkittävästi.
Visuaalisuus on myyntiä ja myyjä.
Haluatko lisää asiakkaita? Markkinoi ja mainosta iskevästi kohderyhmälle. Hyvin toteutettu visuaalisuus myös kasvattaa uusien asiakkaiden lähestymistä merkittävästi.
Laadukas kotisivujen ulkoasu, markkinointi - tai mainosmateriaali, esitteet ja muut viestii katsojalle ammattitaitoa ja luotettavuutta. Myös sosiaalisen median, social sellingin ja sen myötä orgaanisen mainonnan vaikutus myyntiin ja yrityksen näkyvyyteen on jatkuvasti kasvussa.
Tämän myötä onkin tärkeää että mainonta vastaa visuaalisesti sitä mitä ammattitaitoa yritys tai henkilö edustaa.
Alitajuntamme ohjaa visuaalisuuden perusteella ostopäätöksiä jatkuvasti kuluttaja markkinoinnissa (esim. ruoka mainokset voivat herättää nälän tunteen välittömästi), miksei tämä myös vaikuttaisi B2B maailmaan?
Mitä teidän yritys haluaa viestiä visuaalisuudella kohderyhmälle?
Mitä B2B ja B2C markkinointi tarkoittaa?
B2B
MARKKINOINTI
Kun Googletamme ja etsimme tietoa mitä ja miten tehdä B2B (business-to-business / yritykseltä yritykselle) markkinointia, löytyy paljon hyvin jäsenneltyä tietoa siitä, mitä se tarkoittaa:
B2B markkinointiin liittyy selkeät askeleet ja tavoitteet, mutta sen rinnalla korostuu myös toistojen merkitys mainonnassa ja esiin tulemisessa.
Oikeiden kanavien valinta on keskeistä kohderyhmän tavoittamisessa, ja toistot voivat tuoda tulosta, vaikka ne eivät välttämättä takaa täysin kohdennettua viestiä.
Muistijäljen jättäminen on tärkeää, ja social selling voi auttaa olemaan asiakkaan mielessä tarpeen tullen.
Visuaalisuus on kuitenkin vielä hieman aliarvostettua B2B-markkinoinnissa, vaikka tekoäly avaa uusia mahdollisuuksia tehokkaampaan materiaalien tuottamiseen.
Tässä yhteydessä ajan ja rahan säästö on tärkeää kaikille. Lisääntyvä tiedon tulva ja työkalut markkinoinnissa antaa mahdollisuuden tehokkaampiin toistoihin, mutta samalla on syytä pohtia tarkemmin viestinnän laadukkuutta ja visuaalisuuden merkitystä.
Kuinka valitsemme oikeat kanavat joissa mainostaa, mistä saamme oman kohderyhmän kiinni?
Kuinka valitsemme oikeat kanavat joissa mainostaa?
Millaisen muistikuvan jätämme?
Kestääkö muistijälki kauan asiakkaan mielessä?
Mitä voimme oppia
B2C
markkinoinnista?
B2C markkinointi ja myynti perustuu usein ellei poikeuksetta akuuttiin tarpeeseen ja enemmän kertaluonteiseen ostoon. Haluamme myydä pitsan heti, tarvitset hoitoainetta joka korjaa kuivat latvat, tuleeko lunta? Kenties lumikola uupuu tai oikeastaan tarvitset paremman. Mikä season > se markkinointi ja mainonta.
B2C-markkinoinnin taktiikka siis perustuu usein akuuttiin tarpeeseen ja kertaluonteisiin ostoihin, myydään mielikuvia ja helpotusta elämään. B2B-puolella tarpeet ovat monimutkaisempia ja ostoprosessi pidempi.
Miten saada B2C-taktiikka käännettyä B2B-puolelle? Haluamme myydä mielikuvia myös B2B:ssä, jolloin visuaalinen ilmaisu on avainasemassa. Herätämme kiinnostuksen ja jäämme mieleen visuaalisen materiaalin avulla, joka selkeästi esittää arvon tuotteillemme tai palveluillemme.
Asiakkaan on ymmärrettävä välittömästi, mitä voimme tarjota. Ostoprosessien ollessa pitkiä ja tarpeen esiintyessä vasta tulevaisuudessa, visuaalisen materiaalin on oltava laadukasta, muistettavaa ja informatiivista, jotta pysymme asiakkaan mielessä pitkälläkin aikavälillä.